De hersenloosheid van TV

Ik kijk al jaren geen reguliere TV meer. Dat heeft meerdere redenen, maar eerst een stap terug in de tijd.

In de jaren 80 was TV nog een medium waar je wat aan had. Je had programma’s waar je van kon leren. Zo herinner ik mij de voorloper van het klusprogramma Eigen huis en tuin dat toen nog op de publieke omroep te zien was. Het heette volgens mij anders. Je leerde daar zaken als ‘hoe sluit ik verlichting aan’. En als ze een thermostaat gingen installeren, kreeg je dat te zien als een soort ‘handleiding’ zodat je het zelf na kon doen.

Fast-forward naar het heden. Dergelijke programma’s leren je tegenwoordig niets, nada, noppes. Het is een leeg vat met een populair muziekje eronder waar je na afloop zoiets van hebt “wat heb ik nu eigenlijk gezien”? Poppetjes die ‘iets’ doen met een bekend merk. Want dat is het: product placement, en meer niet onder begeleiding van een wachtmuziekje dat je ook vaak hoort op de radio. Want herkenbaar = vertrouwd = goed.

Ander voorbeeld: Discover Channel. Als kind haatte ik het dat mijn vader hier vaak naar keek. Altijd die zwart-wit beelden over Hitler. Ik vond het altijd de “Hitler zender” want het leek daar altijd over te gaan. Toch bleef ik kijken,.. het boeide. Het leerde mij veel. De documentaires waren goed, en informatief. Maar ook andere wetenschap als Natuurkunde en Sterrenkunde kwamen aan bod. Met diepgande esprekken en onderwerpen als de buiging van tijd.

Fast-forward naar het heden: Discovery Channel zend nu alleen nog maar diarree uit. Dat is het letterlijk: diarree. Flutprogrammas die je een uur lang vast moeten houden om zoveel mogelijk commercials door je strot te duwen. Want daar gaat het om: commercials door je strot duwen door je te laten kijken naar een lange commercial verpakt als programma.

Wetenschap is zowieso verbannen van de buis, want stel je voor dat je iets leert. Alle programmas zijn ook ‘hol’ in die zin dat ze niks te melden hebben maar opgerekt moeten worden tot 50 min. Met rare persoonlijkheden die doen alsof ze er verstand van hebben.

Star Trek is ook een mooi voorbeeld. Het was een serie voor nerds. Altijd met intelligente onderwerpen. Tot de jaren 2000. Ook Star Trek viel ten prooi. Na een reboot van de films is dit ook diaree geworden. Er komt binnenkort een nieuwe serie, maar ik weet nu al dat het niks kan worde. De massa wil dom vermaak, dus krijgt de massa dom vermaak.

Star Wars idem. Kunstmatig uitgemolken tot op het bot. En vooral: politiek correct geworden. Er moet een neger in, er moet een ‘krachtige’ vrouw in, enz enz. En vooral minder inhoud en meer poppetjes, pennen en Happy Meals.

Helaas is het met ‘praatprogrammas’ niet veel beter. En de praatprogrammas die er zijn, zijn troep. Leugenachtig in elkaar gezet met eentonige gasten. Er is geen ruimte meer voor tegengeluid, want dat zijn fascisten. Het is propaganda geworden met als doel u te hersenspoelen.

Netwerk keek ik ook altijd, maar te intelligent voor de hedendaagse bevolking, dus geschrapt. Hoe dommer het programma hoe beter. Geschrapt onder het mom van reorganisatie.

Dit alles is geen toeval. In de USA hoor ik dezelfde geluiden. Dat ziet u niet op TV, maar dat lees je als je goed zoekt. Men klaagt daar ook binnen de juiste groepen mensen over exact dezelfde transisitie van een medium met inhoud naar een medium met inhoudsloos vermaak. Om u dom te houden, want domme mensen stellen geen vragen. Die hou je onder de duim, en die kun je alles wijsmaken.

Die maak je wijs dat Wilders een gek is. Dat illegale immigranten ‘vluchtelingen’ zijn. Die hou je bezig met zingende mongolen. Die laat je kijken naar die halve balzak van Sterretje of die tiet van Inge de Bruijn. De ene homo na de andere. Want alleen homo’s komen nog op TV. Of transgenders. Je wordt blootgesteld aan al die troep met 1 doel: dat je went aan dat wereldbeeld. Dat het normaal wordt.

Homo’s zijn leuk! Lesbo’s ook! Transgenders ook! Debielen die niks kunnen ook! Dat zijn voorbeelden. Rappers die een spraakgebrek hebben en de Nederlandse taal nog steeds niet machtig! Voorbeelden! Helden!

Om over het nieuws nog maar te zwijgen. Ik heb te vaak gemerkt hoe de NOS het nieuws manipuleert met knippen en plakken om de boodschap te veranderen. Hoe de Islam altijd als positief wordt neergezet. Hoe u een loer wordt gedraaid.

Doe uzelf een plezier en zet die kast uit! 1984 is er niets bij…

(mocht u echt overtuigd willen worden, analyseer de boel maar eens goed en objectief, en vergelijk het hedendaagse met uw oude VHS banden)

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s